FPIMM Craiova (partener) în parteneriat cu A&C PROIECTE SI CONSULTANTA MANAGERIALA S.R.L. (Lider) implementează în perioada 01.09.2024-28.02.2027 proiectul cu titlul PERFORM -cod SMIS 318184, co-finanțat prin Programul Educație și Ocupare, ESO4.7_Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale Fondul Social European+:
Obiectiv de politică: O Europă mai socială
Prioritate: P9.Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității
Obiectiv specific: ESO4.7_Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de
competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor
profesionale și promovarea mobilității profesionale
Fond: Fondul Social European+
Operațiune: Implementarea programului „Ține pasul”
Durata proiect: 30 de luni
Obiectiv general: Consolidarea participării populației din regiunea Sud-Vest Oltenia în procesul de învățare pe tot parcursul vieții prin acțiuni complexe și conjugate care să conducă la formarea a 602 persoane, la obținerea de noi competențe și abilități astfel încât aceștia să se poată adapta la schimbările intervenite pe piața muncii și să se poată încadra în strategiile și programele actualizate ale operatorilor economici publici și privați.
Obiective specifice:
OS1. Promovarea învățării pe tot parcursul vieții prin promovarea FPC in randul a cel putin 1000 de persoane din regiunea Sud Vest Oltenia și conștientizarea lor asupra importanței participării la FPC.
OS2. Selectarea a 602 persoane care vor lua parte la activitățile din cadrul proiectului
OS3. Consilierea profesională a 602 angajați cu CIM în vederea încurajării participării la FPC, inclusiv în legătură directă cu dezvoltarea carierei și apariția de noi competențe pe piața muncii.
OS4. Organizarea de programe de FPC și dobândirea sau actualizarea competențlore specifice necesare la locul de muncă pentru 602 de persoane angajate cu CIM din Regiunea SV Oltenia care să faciliteze accesul la un loc de muncă sau păstrarea unui loc de muncă.
Grup tintă:
Grupul tinta al proiectului este format din 602 persoane, angajați 18-65 ani, cu CIM (normă întreagă sau timp parțial), inclusiv persoare care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice /private. Acestea din urmă nu trebuie să nu aibă calitatea de administrator/reprezentant legal în nicio întreprindere publică/privată.
Persoanele selectate trebuie să aibă domiciliul/reședința legală în regiunea SV Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti sau Valcea). Pentru a fi eligibile, persoanele din grupul tinta, la data intrării în operațiunile FSE+ trebuie să îndeplineasca cumulativ urmatoarele criterii: domiciliul/reședinta în SV Oltenia; angajați cu CIM, au împlinit 18 ani, au vârsta sub 64 ani. La momentul intrării în operațiune, pentru fiecare pers din grupul tinta trebuie să se regăsească la dosarul de grup tinta:
– adeverință de la locul de muncă din care să rezulte, la data emiterii acesteia, ocupația (codul COR), norma de lucru și durata CIM.
-copie documente personale- carte de identitate/buletin, diploma de studii, certificat de nastere, certificat de casatorie (pentru persoanele care și-au schimbat numele).
Criteriile ce vor sta la baza selecției GT sunt: disponibilitatea participării la activități, domiciliul /reședinta în SV Oltenia, CIM, nivelul de formare diferit de ISCED 0-2. Grupul tinta va fi selectat fără a face nici un fel de discriminării pe criterii de gen, vârstă, starea de sănătate sau orientare sexuală.
Cursuri organizate in cadrul proiectului:
– Brutar-50 persoane, Expert dezvoltare durabilă –28 persoane, Norme de igienă–112 persoane, Legislație SSM-98 persoane, Organizarea și planif resurselor în întreprindere-14 persoane; Operator la mașini-unelte cu CNC-25 persoane; Operator instalații apă și canalizare-25 persoane; Competențe digitale-125 persoane; Specialist în domeniul SSM-50 persoane; Specialist în manag deșeuri-25 persoane; Comunicare în lb engleză-25 persoane.